Sidor

Monday 19 October 2009

Vägens Paradox

Vi i Tape Ammo Production, dvs. vi som gjorde HLK-filmen (se tidigare inlägg), kände att det var dags för en utmaning. Vi bestämde oss för att göra en skräckfilm.

Anledningen till att denna film är en större utmaning än andra produktioner vi har gjort är att den innehåller mycket specialeffekter. I vissa scener har vi arbetat med i princip varje frame (25 frames i sekunden), eftersom vi varit tvungna att maska ur rörliga ljusa objekt som ska synas mot en vit bakgrund (himmelen). När vi filmade in den här filmen var det ganska fint väder och ibland till och med soligt (strålande sol var dock något vi försökte undvika). Anledningen till att vi spelade in filmen på dagen var att vi ville ha fler färger att laborera med än vad vi hade fått om vi hade spelat in den på kvällen. Dessutom är det mycket lättare att byta ut himmel och ändra på färger om det är stora kontraster mellan ljust och mörkt vilket det inte är på kvällen (men på dagen).

Filmen gjordes till en sändning för Student-TV i Jönköping. Under sändningen var jag en av två bildproducenter. Sändningen kan du se genom att klicka på denna länk. Filmen kan du se här nedan...

Vägens Paradox

Vägens paradox utspelar sig runt Östra Kyrkogården i Jönköping. Filmens huvudperson har varit hemma hos en vän. När han kommer hem upptäcker han att han har glömt sina nycklar. Han går tillbaka för att hämta dem. Men allt är inte som det brukar vara. Konstiga saker händer på vägen dit och den här stackarn har bokstavligen fastnat i ett cirkeldrama.

3 comments:

Emelie said...

Sjukt snyggt gjort verkligen! Imponerande =)

Per said...

Tack så mkt! Kul att du gillade den =)

Anonymous said...

duktigt!!

\\jasse